Yaz aylarında şeker isteğimiz artabiliyor ve ödem şikayetlerimiz çoğalıyor. Serinletici, tatlı isteğini bastıracak ve sindirimi desteklemeye yardımcı olan ev yapımı bu çayı yapmak çok kolay. Üstelik antioksidan etkisiyle bağışıklığını da destekler!
Hibiskus, bu tarifte antioksidan etkisiyle bağışıklığı destekleme görevi görür. Tarçın, kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Karanfil ve limon tuzu ise sindirimi rahatlatır, ferahlık hissi verir.
Malzemeler:
2 Yemek Kaşığı Hibiskus
1 Adet Çubuk Tarçın
1 Adet Limon Tuzu
5 Adet Karanfil
3 Yemek Kaşığı Bal
1 Litre Sıcak Su
Tarif: Bütün malzemeleri 1 litre sıcak suya at, güzelce karıştır ve 10-15 dakika demlenmeye bırak. Ardından içerisindeki malzemeleri süzerek çayı buz dolabına kaldır. Soğuduktan sonra içeceğine biraz buz küpü ve isteğe bağlı nane ekleyebilirsin bu ferahlatıcı etkisini artıracaktır. Ve işte soğuk hibiskus çayınız hazır. Afiyet olsun!